Jacuzzi ®

Mire jók a masszázsmedencében lévő vegyületek?

Egy mesterien megtervezett pezsgőfürdő-oázist hozott létre kertjében mesterien megtervezett kőterasszal és buja, trópusi növényekkel. Azonban a hangulatra, melyért olyan keményen megdolgozott, könnyen árnyékként ereszkedhet a masszázsmedencéjében lévő víz koszolódása, felhősödése. Ne engedje, hogy fürdője karbantartása távoltartsa Önt a forróvizes wellness élménytől, kövesse útmutatónkat a masszázsmedencében lévő vegyületekről, hogy több időt tölthessen kerti paradicsomában, és kevesebbet annak tisztántartásával!

Mire jók a masszázsmedencében lévő vegyületek?

A víz összetételének kiegyensúlyozása

A pezsgőfürdő vizének megfelelő állapotának fenntartásához elengedhetetlen, hogy ismerjük és megértsük annak ideális lúgosságát, kalciumszintjét (keménységét) és pH-értékét. Ezeknek a szinteknek az értelmezése roppantmód egyszerű: minden szintet egy-egy a vízbe mártott tesztcsíkkal tudunk ellenőrizni. A tesztcsíkokat egyenként egy másodpercig kell a vízbe mártani, majd tizenöt másodperc elteltével a palack pontos utasításai szerint le is olvashatjuk a várt eredményt. A szintek kiegyensúlyozásához fokozatosan adagolja a termékeket, míg el nem éri a kívánt szintet!

 

Fertőtlenítők hozzáadása

Sajnálatos módon a baktériumok, algák és vírusok ugyanúgy rajonganak a pezsgőfürdő meleg vizéért, akárcsak Ön, ezért a víz tisztántartása érdekében elengedhetetlen a fertőtlenítőszerek használata. A klór és a bróm azon két fertőtlenítőszer, amelyek leghatékonyabban szállnak szembe a baktériumokkal. Fontos azonban, hogy vízbe való adagolásukkor manuális ellenőrzést igényelnek, hogy ne kerüljön belőlük sem túl sok, sem túl kevés a vízbe. Akárcsak a víz összetételének kiegyensúlyozása során, ez az ellenőrzés is tesztcsíkokkal végezhető el: a teszt elvégzése után módosítsa a hozzáadott fertőtlenítőszer mennyiségét az eredményeknek megfelelően! Az olyan termékek, mint például a ProClear® PLUS bátran használhatók együtt a fertőtlenítőszerekkel a vízápolás hatékonyságának fokozása érdekében.
Ezen kívül egyes pezsgőfürdőkben ózontechnológia áll rendelkezésre, míg az UV-C technológiát használó CLEARRAY® rendszer mára minden Jacuzzi® modell alapfelszereltségévé vált. Mindkét technológia kiváló lehetőséget biztosít a szennyeződések elpusztítására, illetve a fertőtlenítőszerek mennyiségének csökkentésére egyaránt.

 

Sokk-kezelések

A sokk-kezelések lebontják a fertőtlenítőszerek maradványait, illetve egyéb, a masszázsmedencét támadó szennyeződéseket, amelyek nem mellesleg táplálékot biztosítanak a baktériumok szaporodásához. Annak függvényében, hogy milyen fertőtlenítőszereket használt, választhat a klóros, vagy a nem klóros sokk-kezelések közül. 
Hetente legalább egy alkalommal egyensúlyozza ki a víz összetételét, valamint ne feledje, hogy egy-egy esős vihar után célszerű a vizet cserélni, vagy nagyobb igénybevétel – például családi vagy baráti összejövetelek - után sokk-kezelést alkalmazni.

Ha bizonytalan, látogassa meg helyi Jacuzzi® kereskedőjét egy üvegcsényi vízmintával, és kérjen segítséget a masszázsmedence vegyszerekkel és sokk-kezeléssel történő karbantartása kapcsán!
 

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház


Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk