Jacuzzi ®

A márka

A Jacuzzi® gyártörténete

A REPÜLŐGÉP-PROPELLEREKTŐL A HIDROMÁSSZÁZSKULTURA ÉLÉRE
 

Több mint 40 évvel ezelőtt a világ egy olyan ötlet születésének lehetett a tanúja, amely hatékony megoldást hozott az ember számára a stressz és a fáradtság leküzdésére: a Jacuzzi® hidromasszázsénak. Mára az emberek millióinak kellemes, pihenést biztosító speciális fürdőt jelent. Több, mint 300 szabadalom után olyan minőséget és teljesítőképességet ért el, amellyel semmilyen más vállalat terméke
sem állja a versenyt. Nézzük meg, hogyan született meg a hidromasszázs, és kik voltak ennek az értékes gyógyító és erősítő technikának a megalkotói!
Az ezerkilencszázas évek elején az olaszországi Friuli tartományból, annak egyik kisvárosából, Valvasonéból, hét Jacuzzi testvér költözött át Kaliforniába. 1910-ben Berkeleyben alapítottak egy céget, amely először repülőgép-propellereket gyártott, később már teljes repülőgépeket. Azt a céget alapították meg, amely az első többüléses repülőgépet hozta létre. Ugyanakkor a propellerekkel, ám ez alkalommal a hidraulikus szivattyúkhoz felhasználva, a Jacuzzi® felrakta az i-re a pontot: elkészítette a Jet Pump-ot, az első szivattyút, amely felszívta a vizet a legmélyebb rétegekből is. A szivattyúkat magas fatornyokra helyezték, amelyek az Egyesült Államok sivatagi, illetve szárazság sújtotta területeinek szimbólumává váltak.
1925-re a Jacuzzi® már világszínvonalú céggé vált, olyan tapasztalattal, amely új, különleges technikai alkalmazásoknak adott életet. A vállalat történetében 1956 fordulópontot jelentett. A család egy tagja számára szükségessé vált a napi hidroterápiás kezelés. Az ő segítésére született meg a hidromasszázs-berendezések első prototípusa. Roy Jacuzzi, a vállalat elnöke, megérezte a piac potenciális erejét, főként a terápiás kezelések esetében, és észrevette az egészség és a jóllét felé forduló igények fokozatos növekedését. Megalkotta az első kádat, melynek belsejébe hidromasszázsberendezést és szivattyút építettek. E termék tulajdonságait mélyreható orvosi-tudományos kutatással alapozta meg. Ehhez különleges design társul nemcsak szép vonalvezetéssel, hanem kényelemmel is.
Az első hidromasszázskád a Román Bath nevet kapta a klasszikus római kori fürdési kultúrára utalás jegyében. A mindennapi fürdési kultúra részeként abszolút privát és csodálatos élményhez juthatunk nap, mint nap a saját fürdőszobánkban. Megtervezésénél tanulmányozták a fúvókák pontos elhelyezését a kádon belül, figyelembe véve a fürdő ember testének a fúvókáktól mért távolságát is. Nélkülözhetetlen feltétel volt a sugarak pontos dőlésszöge és az, hogyan hat a levegő/víz keverék egy bizonyos hőmérsékleten a vízbe merülő testre. Egyik szabadalom után jelentették be a másikat, és a Jacuzzi® cég a '60-es években már mint társadalmi jelenség jelent meg azáltal, hogy képviselte az új amerikai generáció életstílusát. A hetvenes években jött a robbanás: a hidromasszázs gyakorlata egyre szélesebb körben terjedt el a fogyasztók között, képviselve azt az új igényt, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a testünknek, a pihenés szükségletének, annak a kívánságnak, hogy a fürdőszoba egy személyes szigetet alkosson a mindennapi stresszel szemben, így hozva létre az igazi és hatásos relaxációt.
A Jacuzzi® lett a hidromasszázs legfőbb képviselője mindazok számára, akik hittek, hisznek a víz atavisztikus hatalmában. Hisznek az általuk beállított és ellenőrzött vízsugarak energikus erőiben, melyben önmaguk gyógyító eszközét és a test pszichikai-fizikai megújítását látják (mint ahogy azt régen is tették a termálfürdőkben, amelyek vize a föld szívéből fakad).
A Jacuzzi® név egyre szélesebb körben kezdett egyet jelenteni a lehető legmodernebb fejlődéssel való lépéstartással a jóllét és az elegancia területén egyaránt. 

A Jacuzzi® végül a 80’-as évek végén hozta létre feltalálóként az első hidromasszázs medencéket, melyeket mai napig tévesen a márka nevével azonosítanak. A legfontosabb előnye, hogy ahogy a hidromasszázs kádaknál is, úgy a medencéknél is a fúvókák kialakításánál elsődleges szempont volt az ember anatómia felépítése. Hosszas kutatás előzte meg minden ülés kialakítását, hogy a megfelelő izomcsoportok legyenek megcélozva, így minden medence ülése különböző külön-külön testrészre és izmokra koncentrál.  

Kategóriák

Rólunk

1956-ot írtunk, amikor Roy Jacuzzi feltalálta a hidromasszázst,és egy forradalmian új gondolatot vezetett be a fürdőszoba világába: ajóllétét. Azóta töretlen a Jacuzzi® hídromasszázs vezető szerepe a presztízs és a hatékonyság világában és abban ahogyan emberek millióinak álmait, igényeit és életstílusát értelmezi. Ezért, mikor a Jacuzzi®-t választja nem egyszerűen egy hidromasszázs mellett dönt, hanem belép egy egyedi és utánozhatatlan világba: a sajátjába!

Jacuzzi vásárlás, webáruház

Tudományosan a Jacuzzi®-ról

Tovább

Legyen tagunk Ön is!

Iratkozzon fel, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Az eredeti Jacuzzi®, amely otthonába viszi a tökéletes wellness élményt.

Elérhetőségeink
Oldalak
Információk